четвер, 24 листопада 2016 р.

Поради від ЗНО КЛУБу

Скільки кроків до ЗНО? Цікаво, хтось рахував, чи у кожного своя кількість? Щоб отримати відповідь, треба спершу визначити, де старт. Фініш, зрозуміло, це день проходження тестування.
Стартує кожен з різної дистанції. Хтось за рік, хтось з нового року, а комусь і місяця вистачає на експрес підготовку до ЗНО. Кожному своє.
Давай все ж таки спробуємо орієнтовно визначити етапи підготовки, а заодно і джерело всього необхідного.
1. Найважливіший етап – шукаєш мотивацію. Без неї жодна праця не буде ефективною. Навіщо готуватись до ЗНО? Який результат хочеш отримати? Ким бачиш себе в майбутньому? Яка твоя місія: короткотривала та довготривала? Дай відповіді і відправ свою лінь на канікули.


2. Все про ЗНО. Вибираєш спеціальність, кількість предметів. Починаєш копатись у доступних офіційних документах: програмах, характеристиках тестів. У нашому розділі Підготовка до ЗНО все є, з кожного предмета. До того ж, він постійно поповнюється новинками.

3. Проходиш декілька повних тестів минулих років і вже бачиш свої «проблемні» теми. (Наші безкоштовні онлайн тести стануть у пригоді). Ось і перші пункти плану підготовки. Налаштуйся на те, що до нього можна і треба вносити зміни. Інакше, розчарування неминуче.

4. Далі читаєш розповіді екс-ЗНОшників. Налаштовуєшся на те, що хочеш-не хочеш, а потрібно працювати (переглянь пункт 1). А також на позитив, адже тестування не таке й складне, якщо гарно підготуватись. Почитай історії абітурієнтів, корисно.

5. Помічник. Визначаєшся, чи потрібна тобі допомога спеціаліста: викладача, репетитора. Якщо так, шукаєш такого, якому цілковито довірятимеш. Такий знаходиться краще всього за порадою знайомих. Якщо ж підходить опція самостійної підготовки, яка, до речі, цілком реальна, тоді запасайся силою волі, підручниками, готуй свій план і працюй.

6. Підручники та поради. Як краще та правильно готуватись, а головне – за допомогою яких засобів? Онлайн підготовка сьогодні дає хороші плоди. Можна завантажити минулорічні підручники, довідники з різних предметів, таблиці, схеми шаблони та різні корисності. І це все ми можемо запропонувати. Не лінуйся тільки завантажувати. По ходу навчання та проходження тестів, роби записи чи конспекти, дуже допомагають у повторенні таблички та схеми власного виробництва. Вони мають містити все те «слабке», що повинно закріпитись у пам’яті.

7. Апдейт плану та відпочинок. Щоб навчання було комфортним, час від часу викреслюй з плану вже пройдене, додавай те, що важко «йде», змінюй дати (навіть перенось на пізніші), проходь знову тренувальні тести, але не забувай відпочивати. Як кажуть найкращий відпочинок – це зміна діяльності.

8. Час Х. ЗНО підготовка вичерпана настав день складання ЗНО. Не наступай на минулорічні «граблі», позабирай їх зі свого шляху. Будь готовим з усім: документами, ручками, свіжою головою та впевненістю в собі. А далі: сідай та на максимум здавай!


Ось такі орієнтовні етапи підготовки до ЗНО. Малюй свої та пам’ятай, що місія здійсненна в будь-якому випадку, треба тільки старатись, щоб здійснити її успішно. 

Джерело: http://znoclub.com/pidgotovka-do-zno.html

Немає коментарів:

Дописати коментар